Odwrócona osmoza w szafce kuchennej – model RO Slim

0
46
Rate this post

Odwrócona osmoza w szafce kuchennej – model RO Slim

Odwrócona osmoza w szafce kuchennej – model RO Slim (idealny dla niewielkich powierzchni)

Niestety pomimo spełnienia wszystkich norm użytkowanie takiej wody najczęściej jest bardzo uciążliwe i wymaga zastosowania filtrów do wody. Ciężko będzie jednak coś poradzić, jeśli w zaprojektowanej kuchni w mieszkaniu w bloku czy w kotłowni w nowo wybudowanym domu nie pomyślimy o pozostawieniu odpowiedniego miejsca na urządzenie filtrujące. Warto się nad tym zastanowić już na etapie projektowania pomieszczeń.

Woda z własnego ujęcia – co dalej?

Uzdatnianie wody pochodzącej z własnego ujęcia wymaga bardzo indywidualnego podejścia. Absolutnie niezbędną kwestią jest wykonanie szczegółowych badań fizyko – chemicznych wody, a najlepiej również badań bakteriologicznych. Należy podkreślić, że bardzo istotną kwestię stanowi odpowiedni sposób poboru próbki wody. Trzeba postępować ściśle według określonej procedury, aby próbka wody nie została zanieczyszczona. Tylko dobrze zabezpieczona próbka wody da nam rzeczywisty obraz jej jakości. Warto zwrócić się w tym względzie o pomoc specjalisty, który na prośbę klienta może dokonać poboru wody, jak również zawieść próbkę do profesjonalnego i niezależnego laboratorium.
Przykładowe badanie fizyko – chemiczne wody